V dnešnom svete plnom rozmanitých potravín je dôležité vedieť, čo konzumujeme. Potravinárska legislatíva nám poskytuje istotu, že potraviny, ktoré nakupujeme, sú bezpečné, kvalitné a správne označené. Je to vlastne komplexný systém pravidiel, ktorý má za cieľ zabezpečiť, aby potraviny, ktoré konzumujeme, boli bezpečné, kvalitné a spĺňali naše očakávania.
Európska únia kladie veľký dôraz na bezpečnosť a kvalitu potravín, ktoré konzumujeme. Európska potravinárska legislatíva tvorí komplexný systém pravidiel a nariadení, ktoré majú za cieľ chrániť zdravie spotrebiteľov a zabezpečiť vysoké štandardy v potravinárskom priemysle.
Európska potravinárska legislatíva je komplexný a dynamický systém, ktorý zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia spotrebiteľov a zabezpečovaní vysokých štandardov v potravinárskom priemysle. Aj keď existujú výzvy, ktoré je potrebné riešiť, európsky systém bezpečnosti potravín patrí k najpokročilejším na svete.
Taktiež samotný štát je dôležitý pri zabezpečovaní bezpečnosti potravín. Prostredníctvom prísnych zákonov a pravidelných kontrol dohliada na celý potravinový reťazec, od výroby až po predaj. Výrobcovia potravín nesú zodpovednosť za kvalitu a bezpečnosť svojich výrobkov. Musia dodržiavať všetky hygienické normy a zabezpečiť, aby potraviny boli bezpečné pre spotrebiteľa, nakoľko bezpečnosť potravín je základným predpokladom zdravého života. Dodržiavaním jednoduchých hygienických zásad a výberom kvalitných potravín môžeme výrazne znížiť riziko ochorení z potravín. Pamätajme, že bezpečnosť potravín je zodpovednosťou nás všetkých.
Ak sa chcete dozvedieť viac, pozývame Vás na naše školenia.
Názov školenia | Trvanie školenia | Miesto konania | Cena | Najbližší termín |
---|---|---|---|---|
Legislatíva v potravinárstve |
1 deň
(8:00 - 14:00)
|
Online |
199,00 €
244,77 € s DPH
|
02.05.2025
+ 1
|
Interný audítor systému HACCP |
2 dni
(8:00 - 14:00)
|
Online |
359,00 €
441,57 € s DPH
|
21.05.2025, 30.05.2025
+ 3
|
HACCP - systém kritických bodov v potravinárstve |
1 deň
(8:00 - 14:00)
|
Online |
279,00 €
343,17 € s DPH
|
21.05.2025
+ 3
|
Falšovanie potravín je fenomén, ktorý sa vyskytuje po celom svete a predstavuje vážne riziko pre zdravie spotrebiteľov aj pre ekonomiku. Ide o úmyselné klamanie spotrebiteľov s cieľom dosiahnuť finančný zisk, a to prostredníctvom manipulácie s potravinami.
Zobraziť viacNa konci februára 2025 vydala Európska komisia návrh na zmiernenie povinností v oblasti ESG reportingu. Cieľom návrhu je znížiť administratívnu záťaž podnikov spojenú s tvorbou reportu udržateľnosti. Návrh reaguje na potrebu posilniť konkurencieschopnosť EÚ a zladiť regulácie s reálnymi možnosťami podnikov.
Zobraziť viacV dnešnom globalizovanom a digitálne prepojenom svete, kde obchodné transakcie prekračujú hranice a technológie menia spôsob, akým podnikáme, predstavuje úplatkárstvo a korupcia neustálu a čoraz sofistikovanejšiu hrozbu pre podniky všetkých veľkostí. S príchodom normy ISO 37001:2025 prichádza nový štandard, ktorý pomáha organizáciám efektívnejšie čeliť týmto výzvam.
Zobraziť viacCyber Resilience Act je nové nariadenie EÚ, ktoré prináša tvrdšie pravidlá pre kybernetickú bezpečnosť produktov s digitálnymi prvkami. Týka sa aj Vás?
Zobraziť viac