Snežienkova 1/A, 971 01 Prievidza
sk
cs
en
de

ISO 22000

Čo je to ISO 22000?

ISO 22000 je medzinárodný štandard pre systémy manažmentu bezpečnosti potravín. Tento štandard stanovuje požiadavky na systém manažmentu bezpečnosti potravín, ktorý umožňuje organizáciám zaistiť, že ich výrobky sú bezpečné pre spotrebu. Norma ISO 22000 je určená pre všetky organizácie v potravinovom reťazci, bez ohľadu na ich veľkosť a typ, od výrobcov primárnych surovín až po výrobcov potravín, maloobchodníkov a dopravcov.
Výhody implementácie ISO 22000:
HACCP a ISO 22000
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) a ISO 22000 sú úzko prepojené, pretože HACCP tvorí základný prvok normy ISO 22000. ISO 22000 zahŕňa princípy HACCP ako kľúčový nástroj na identifikáciu a kontrolu rizík súvisiacich s bezpečnosťou potravín. Implementácia HACCP v rámci ISO 22000 umožňuje organizáciám systematicky a proaktívne riadiť riziká bezpečnosti potravín.